Programfag

På studiespesialisering har vi både fellesfag og programfag. Fellesfagene skal alle ha, mens elevene selv velger hvilke programfag de ønsker.

Programfagene er delt inn i ulike programområder; på Strand har vi disse programområdene

• Realfag
  • Språk, samfunnsfag og økonomi

Etter et år med bare fellesfag skal du på VG2 og VG3 velge flere programfag. Disse to årene er noen fag fellesfag, mens resten blir valgt av elevene selv – tre til fire fag på hvert trinn. Du må da sørge for å velge minst to fag fra samme programområdet som du skal ha både på VG2 og VG3; ellers kan du velge fritt hvilke fag du vil ha, uavhengig av hvilket programområde faget tilhører.

På Strand vgs tilbyr vi en bred meny av fag både innen Realfag og Språk, samfunnsfag og økonomi.

Strand vgs er også med i Nettskolen Rogaland, noe som gjør at vi har enda flere fag å tilby. Det er viktig med et stort mangfold av fag å velge mellom, da kan du som elev lettere velge fag du har interesse for. Det er det som er det fine med programfag; du er med på å forme din egen skolehverdag gjennom å velge fag selv!

Du finner en oversikt over hvilke fag som tilbys hvis du går inn på lenken fagtilbudet i menyen til venstre.

_MG_2322