Service og samferdsel

DSC_1440

Service og samferdsel byr på uendelige jobbmuligheter. Kanskje du ønsker å jobbe innen turisme eller hotellnæringen, bli kontormedarbeider, drive med salg eller informasjon og kommunikasjonsteknologi – eller bærer på en drøm om å starte egen virksomhet.

VG1 Service og Samferdsel gir deg en smakebit innenfor hele 8 yrker:

• Salgsfaget

• Kontor og administrasjonsfaget

Sikkerhetsfaget

• IKT Servicefaget

• Logistikkfaget

• Yrkessjåførfaget

• Resepsjonsfaget

• Reiselivsfaget

VG2 Salg, Service & Sikkerhet gjør deg klar til å gå ut i lære som salgsmedarbeider, kontor og administrasjonsmedarbeider eller vekter.

Teorien læres gjennom praktisk arbeid:

Både VG1 og VG2 benytter «learning by doing» – metoden gjennom ungdomsbedrift, der du lærer å starte, drive og avvikle en bedrift i løpet av skoleåret.

Praksis èn dag i uken:

Vi samarbeider med bedrifter der du bor og har et godt forhold til det lokale næringslivet. Både i første og andre klasse får en prøve seg i praksis èn dag i uken hele skoleåret for å få erfaring med innhold, oppgaver og arbeidsmåter som karakteriserer de ulike yrkene.

Opplevelser, erfaringer og læring:

Vi har bedriftsbesøk, ekskursjoner og eksterne foredragsholdere for å få en smakebit på dine yrkesmuligheter. I tillegg reiser vi til:

Norges største varemesse i Lillestrøm

• Julebyen i Egersund

• Fylkesmessen for ungdomsbedrifter

• Vi topper alt med avslutningstur til London på VG2

Fagbrev + høyere utdanning er nå mulig:

Kandidater med fagbrev innen Service & Samferdsel, og som har valgt spesialisering innen bl.a salgsfaget eller kontor- og administrasjonsfaget, kan tas opp til bachelorstudiet i « Serviceledelse og markedsføring» ved Høgskolen i Hedmark.

Hos oss ved Strand videregående skole er det viktig at elevene møter verdier som hjelper dem til å manøvrere når de møter utfordringer i livet. Vi investerer aktivt i et godt miljø og gode betingelser for praktisk læring, og stiller høye forventninger til elevene våre. Man skal våge å sette høye mål- og få oppmuntring til å nå dem og kjenne på den gode mestringsfølelsen.

Avdelingsleder:

Elisabeth_Dyrdal_151