Programvare

Programvare/Officepakken

All tilgang til, og informasjon om, nedlasting av programvare finner du på det vi omtaler som Elevportalen. Den finner du på:   http://elev.rogfk.no/

Så lenge du er elev i Rogaland fylkeskommune får du en gratis lisens til Office365. Lisensen gir deg tilgang til å installere den siste gjeldende Office-pakken på inntil 5 datamaskiner (MAC eller Windows). I tillegg kan den installeres på andre mobile enheter, se   HER for mer info.

  Her kan du og lese mer detaljerte instruksjoner for hvordan du går fram, eller logg deg direkte på   Office365 (https://o365.rogfk.no).

På elevsidene til Rogaland fylkeskommune har du og tilgang til å laste ned annen nyttig programvare. Dette kan f.eks være digitale ordbøker, programmer for matematikk osv. Les mer om programvaren som tilbys   her

Merk at du må være på skolen og innlogget på det trådløse nettet for å få tilgang til nedlasting av programvare! (Gjelder ikke MS Office)

Antivirus:

Alle elever skal ha en oppdatert versjon av et antivirusprogram på maskinen sin når de logger på skolens nett. Til Windows finnes det flere gode gratis antivirus-programmer. F.eks kan vi anbefale Microsoft sin egen løsning, "Microsoft Security Essentials" som du kan laste ned   her.

MAC-brukere kan laste ned gratis antivirus fra Avast   her, eller via RFK-appen (omtalt under)

Spesielt for MAC-brukere

I tillegg til at du kan laste ned programvare manuelt fra Elevportalen, er det laget en egen løsning for automatisk installasjon av program/programpakker til MAC'ene. Den kan du lese mer om den her. Fordelen med å benytte denne løsningen er at du alltid vil få oppdatert programvaren automatisk når det kommer nye versjoner. Som du kan lese på siden kreves det at du installerer en RFK-app for å kunne benytte denne løsningen. Det er helt frivillig om du ønsker å gjøre dette, alternativet er å laste ned/installere programvaren manuelt. Merk at hvilke program som er tilgjengelig kan variere fra skole til skole. Noe programvare kan også kreve at du må oppgi lisensinformasjon for å få programmet til å virke, det gjelder bla Office.