PC/Mac-ordning for elever 2017/18

Fylkestinget har vedtatt at alle elever som går på offentlige videregående skoler i Rogaland fylkeskommune(RFK) skal bruke bærbar datamaskin i læringsarbeidet sitt.

For mer informasjon om de ulike tilbudene kan du klikke deg inn her på   elevportalen.

Elever i Vg1 som kjøper datamaskin på fylket sin rammeavtale subsidieres av RFK. Dette tilbudet gjelder bare elever som går i Vg1 og kan bare benyttes en gang. Tilbudet gjelder bare elever som går i offentlige videregående skoler i Rogaland. Ved bestilling kan man velge engangsbetaling eller avbetaling med årlige avdrag over 3 år. Grunnmodellen som tilbys har tilstrekkelig kapasitet og er avansert nok til at den oppfyller kravene til de arbeidsoppgavene som skal utføres i alle fag og for alle programområder.

Har du lese og skrivevansker er det anbefalt å ha pc

Ellers vil valget av hvilken linje du skal gå på og hvilken programvare som skal brukes avgjøre valget ditt:

Skal du gå Elektrofag og Teknikk- og industriell produksjon brukes det programvare som krever Windows og skolen anbefaler derfor at du kjøper pc.

For de resterende studieretninger er det valgfritt om eleven ønsker MAC eller PC.

Del denne artikkelen på: